Vuurtoren

Werkplaats ``Help, mijn team stuurt zichzelf!?``

Voor leidinggevenden

Door zelforganisatie en wendbaarheid verandert je werk en plek als leidinggevende. Jouw leiding krijgt een ander karakter: je professionals vragen om jouw inspiratie, uitdaging en hulp bij hun ontwikkeling. Minder leiden vanuit checks and balances, maar meer vanuit verlangen en vertrouwen. Stoppen met dagelijks brandjes blussen en puur operationeel aansturen.

  • Verlang jij ook naar meer tijd en ruimte om je met echte verbetering bezig te houden?
  • Wil je jouw rol veranderen naar een meer inspirerende en ontwikkelende rol?
  • Hoe laat je los, zonder ‘de grip’ te verliezen?
  • Hoe bouw je aan vertrouwen van jezelf en je professionals?
Cirkel-met-cirkeltjes

Werkplaats ``Help, ons team stuurt zichzelf! Wat nu?``

Voor professionals

Versterk je leiderschap als professional

Steeds meer professionals werken in zelforganiserende teams, in tijdelijke en wisselende samenwerkingsverbanden en netwerken. In zo’n netwerk wordt van jou verwacht dat je meer regie op eigen werk en eigen ontwikkeling neemt. En wordt een steeds groter beroep gedaan op het nemen van eigen verantwoordelijkheid en ondernemerschap. Dit roep vragen op als:

  • Wat wordt mijn nieuwe rol in mijn team en kan ik vanuit mijn drijfveren blijven werken?
  • Hoe spreek ik collega’s aan, nu mijn leidinggevende dat minder doet?
  • Durf ik de nieuwe verantwoordelijkheden echt te nemen en kan ik vertrouwen op mijn collega’s?
  • Wat is mijn nieuwe plek en wat heb ik nodig om te experimenteren?

In jouw organisatie nemen effectiviteit en wendbaarheid toe als niet alleen de leiders, maar juist ook de professionals werken aan hun leiderschap.

WerkplaatsvoorMannen lgo 2019

Werkplaats voor mannen

Wij zien de werkplaats voor mannen als een plek waar mannen – mannen kunnen ontmoeten en in gesprek gaan over de mannen-thema’s. In een ontspannen sfeer met nadruk op lol en samen. Van daaruit onderzoeken en ervaren we waar we tegen aan lopen. Misschien in werk, privé in je relatie, in contact met vrienden oj juist met je familie.

Wij geloven dat er veel specifieke mannen thema’s zijn waar mannen eenzaam in zijn. Omdat je ze net niet bespreekt met je vrienden of je sportmaten, maar waar je wel een plek voor zoekt. En die plek vind je vaak niet, omdat mannen niet snel uitreiken en om hulp vragen. Dus dragen ze, en vragen niet.

Wij creëren graag de ontmoetingen waar dit wél kan. We gaan voor diepgang en lichtheid, doen, ervaren en ”samen zijn”. Denk bijvoorbeeld aan leuke en actieve workshops enerzijds en persoonlijke oefeningen en gesprekken anderzijds. .

We werken in groepen van rond de 10 mannen die we in een jaar vier keer gaan ontmoeten.