Organisatie ontwikkeling

Ik begeleid organisaties en -units bij verandering. Dit doe ik samen met medewerkers en andere stakeholders met als doel werk- en samenwerkingsprocessen te optimaliseren. “Hoe zou je het thuis organiseren?” is een belangrijk vertrekpunt voor het vereenvoudigen van deze processen. Voor succesvol veranderen is een goede bedding creëren van groot belang. Ik heb oog voor de dynamieken die spelen in de boven- en onderstroom van de samenwerking. Ik bekrachtig het verlangen van waaruit mensen willen werken.

Teamcoaching

Ik coach teams in het versterken van hun resultaten en op de onderlinge samenwerking of samenwerking met andere teams. Hierbij gaat het vaak om het herkennen en erkennen van de kwaliteiten van de spelers. Het omgaan met de verschillen, het leren elkaar op deze verschillen te te begrijpen is de basis voor een goede samenwerking. Hierbij haal ik ook het ongezegde in de onderstroom naar boven, waardoor het zichtbaar en bespreekbaar wordt. Het doel is daarbij dat het team samen de verantwoordelijkheid wil en kan dragen voor het teamresultaat en het teamklimaat.

Leiderschapsontwikkeling

Leiders en teamleden worden effectiever in hun werk door het nemen van hun persoonlijke leiderschap. Om je eigenaar te voelen van je taak en rol is de eerste stap naar binnen voor het verkennen van je drijfveren en kwaliteiten. De volgende stap is deze kwaliteiten in je werk kunnen manifesteren en inzetten. Ik werk van bron naar bestemming: doen wat van nature bij je hoort en bijdraagt aan de bedoeling van de organisatie.
Leiders hebben naast het ontwikkelen van hun eigen persoonlijk leiderschap de uitdaging het persoonlijk leiderschap van hun leden te stimuleren.

Voor leidinggevenden en voor teamleden biedt de Werkplaats leiderschapstrainingen op maat: