wjrr58rm72l90pjs40qs_400x400
WM_logo

Met mijn ervaring als organisatieadviseur en als trainer bij een coachingsorganisatie startte ik in 2007 de Werkplaats voor leiderschap. Mijn ervaringen als organisatieadviseur en als coach komen samen in organisatiecoaching. Een coachende aanpak van organisatieverandering, waarin veel aandacht is voor de beweging van onderop. Samen met een aantal collega’s heb ik het boek Organisatiecoaching in de praktijk geschreven.

Om ook grotere verandertrajecten te kunnen begeleiden, werk ik samen met collega-organisatiecoaches. Klanten die ik vanuit de Werkplaats heb begeleid, zijn o.a. veiligheidsregio’s, zorg- en onderwijsinstellingen, lokale overheden en banken.

Ik geniet ervan om veranderingen in organisaties te begeleiden waarin de nadruk ligt op het vergroten van eigenaarschap en zelforganisatie. Mijn toegevoegde waarde is het grootst als ik teams en hun leiders begeleid om systemen en processen te vereenvoudigen. In combinatie met een grotere regelruimte kunnen professionals zelf meer verantwoordelijkheid nemen voor hun taken. Zowel in vaste als in tijdelijke teams. Het persoonlijk leiderschap van leidinggevenden en professionals versterken, daar besteed ik de meeste tijd aan. Bewust zijn van het eigen leiderschap (en de effecten hiervan) is onmisbaar om mensen meer eigenaar te laten zijn van hun werk.

 

In mijn begeleiding van organisaties, teams en individuen maak ik regelmatig gebruik van het DrijfverenDNA van Waardenmanagement. Dit instrument brengt de onderliggende drijfveren van betrokken in beeld ten behoeve van het verbeteren van prestaties en de samenwerking.

 

Opleidingen: https://nl.linkedin.com/in/josvanjaarsveld

Ervaring

  • Ontwikkelen en begeleiden trajecten (persoonlijk) leiderschap

  • Begeleiden organisatieverandering

  • Individuele en teamcoaching

  • Werken vanuit systemisch perspectief

  • Ontwikkelen en begeleiden van zelforganisatie in organisaties

Vaardigheden

Verbinden en integreren
Werken vanuit de bedoeling
Ruimte geven
Vereenvoudigen en back tot basics
Initiëren

Opdrachtgevers

MBO
rocvf
VRH
Middin
ID college
Entrea
Countus
vrmwb
VRR
ABN AMRO
Belastingdienst